0000-00-00 00:00:00

Sevgili Öğrencilerimiz,

Abdullah Gül Üniversitesi’ne (AGÜ’ye) hoşgeldiniz.

Yoğun bir sürecin sonunda AGÜ’lü oldunuz, başarınızdan dolayı sizi yürekten kutlar, keyifli bir öğrenim hayatı geçirmenizi dileriz.

Abdullah Gül Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin, ilan edilen kayıt süreleri içinde üniversiteye kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Kaydınızı en sağlıklı şekilde aşağıdaki adımlara ve açıklamalara göre yapabilirsiniz:

  1. Üniversiteye Kayıt
  2. İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS)
  3. Ders Kaydı
  4. Öğretim Yılı Başlama Süreci

1. Üniversiteye Kayıt

 Kaydınızı e- Devlet üzerinden e-kayıtla veya AGÜ’ye gelerek şahsen yaptırabilirsiniz

a) e- Devlet üzerinden e-kayıt (14-18 Eylül 2023)

  • Tüm öğrencilerimize bu yöntemle kayıt yaptırmalarını öneririz... 
  • e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmak için üniversitemize gelmenize ve herhangi bir evrak getirmenize gerek yoktur.
  • e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden, e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki 'Üniversite e-kayıt' seçeneğini tıklayın ve işlemlerinizi tamamlayın. (e-Devlet’e giriş için gerekli olan şifrenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz.)

b) e-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenciler için AGÜ’ye gelerek şahsen kayıt (14-20 Eylül 2023)

14-20 Eylül 2023  tarihleri arasında; aşağıdaki belgelerle birlikte AGÜ’ye gelerek şahsen kayıt yaptırabilirler.

1- DGS Sonuç Belgesi

2- Lise Diploma Aslı ve Fotokopisi

3- Önlisans Diploma Aslı ve Fotokopisi

3- Önlisans Programı Onaylı Transkript

4- Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi

5- 1 adet fotoğraf

6- Askerlik Belgesi

KVKK Aydınlatma Metni için Tıklayınız...

Yukarıda belirtilen kayıt adımlarından herhangi birini gerçekleştirdiyseniz;

Kaydınız tamamlanmıştır. 

NOT: Başka bir Üniversitede örgün bir lisans programında eğitim gören öğrencilerden; üniversitemizi kazanarak kayıt yaptırmak isteyenlerin aynı anda iki örgün lisans programı okunamayacağından öncelikle kayıtlı oldukları diğer üniversitedeki kaydını sildirmeleri gerekecektir.

2- İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS)

AGÜ’de eğitim dili %100 İngilizcedir.

Öğrencilerin İngilizce hazırlık programlarından muafiyet işlemleri https://oidb-tr.agu.edu.tr/uploads/yonetmelik_yonerge/HAZIRLIK.pdf linkinde yayınlanan "Abdullah Gül Üniversitesi Yabancıdiller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"ne göre yapılmaktadır.  

İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından daha sonra ilan edilecektir. 

İngilizce düzeyinizin belirlenmesi için bu sınava girmeniz çok önemlidir.    

İngilizce düzeyi 4 temel beceride (Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma), 4 farklı seviyeye (1, 2, 3, 4) göre ölçülmektedir.  Her öğrenci her beceriden ayrı sınava tabii tutulmaktadır.  Sınava girmeyen öğrencilerimiz başlangıç seviyeden hazırlık programına başlatılacaklar, gereksiz yere seviyeleri ile uyumlu olmayan sınıflarda derse girmek zorunda kalacaklar ve zaman kaybedeceklerdir. Hazırlık programını zamanında bitirebilmek ve gerekli kredileri erken toplayabilmek için öğrencilerimizin bu sınava girmeleri ve seviyeleri ile uyumlu sınıflara yerleşmeleri çok önemlidir.

Bu sınav sonucunda bir öğrenci örneğin; “Dinleme” becerisinden seviye 2’ye, “Konuşma” becerisinden seviye 1’e, “Okuma” becerisinden seviye 3’e, “Yazma” becerisinden seviye 2’ye yerleşebilir ve girdiği programdan bağımsız olarak aynı seviyedeki Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma beceri sınıflarının farklı şubelerine yerleştirilirler.   Bu belli bir beceride aynı seviyede farklı programlardan öğrencilerle birlikte hazırlık dersleri almanıza ve farklı arkadaşlar tanımanıza hem de seviyenizle uyumlu sınıfta derslere girerek derslerden daha fazla zevk almanızı sağlayacaktır. 

Hazırlık programı 8’er haftalık 4 çeyrekten oluşmaktadır.  Her çeyrek sonunda yerleşilen seviyenin beceri derslerinden başarılı olan öğrenciler o dersle ilgili krediyi toplayarak, bir sonraki çeyrekte aynı beceride bir üst seviye sınıfa yerleşirler.  Hazırlık programının temel beceri dersleri dışında zorunlu ve seçmeli diğer dersleri de bulunmaktadır.  Sınava girmeniz seviyenize göre hazırlık kredisi kazanmanızı, hazırlık programına daha ileri düzeyden başlamanızı, zaman kazanmanızı, seviyenizle uyumlu sınıflarda ders alarak, derslerden daha fazla zevk almanızı sağlayacaktır. 

Hazırlık Okulu web sitesine http://ydyo-tr.agu.edu.tr/adresinden erişebilirsiniz.

3. Ders Kaydı

  • Hazırlık Okuyacak Öğrenciler:

İngilizce Muafiyet Sınavında başarılı olamayan öğrencilerimizin İngilizce Hazırlık Programındaki düzeylerine göre ders kayıtları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. Bu yüzden öğrencilerimizin ders kaydı yapmasına gerek yoktur.

  • İngilizce Muafiyet Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler:

İngilizce Muafiyet Sınavında başarılı olup İngilizce Hazırlık Programından muaf olan öğrencilerimiz lisans programındaki bölüm derslerine kayıtlarını; 

26-28 Eylül 2023 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapacaklardır.

Agu uzantılı mail adresleri kayıt tarihleri bitiminden sonra https://oidb-tr.agu.edu.tr/duyuru/agu-mail-aktiflestirme linkinden aktif edilebilir.

4.  Öğretim Başlama Süreci

Akademik takvime, https://oidb-tr.agu.edu.tr/akademik-takvim adresinden ulaşabilirsiniz.

Önlisans Programından Mezun Olamayanlar İçin Önemli Not: 

2023-DGS sonucunda Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ancak önlisans programından mezun olamayan adaylar; kayıt tarihlerinde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bu öğrencilerin; 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar Önlisans Diplomalarını getirmemeleri durumunda kayıtları silinecektir.

Kayıtlarla ilgili sorularınız için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ait oidb@agu.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

Başarı ve mutluluk dolu sağlıklı günler dileriz…

Abdullah Gül Üniversitesi

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı